OFICJALNY SKLEP ZEPTER INTERNATIONAL POLAND
(22) 230 99 40
 
DOŁĄCZ DO KLUBU ZCL100 I KUPUJ Z RABATEM DO -50% !
Banner

Nadziewane orecchiette

Nadziewane orecchiette
Bezpośrednie tłumaczenie orecchiette to "małe ucho". Nazwa pochodzi od ich kształtu, który idealnie nadaje się do nadziewania (faszerowania) na przykłąd mięsnym sosem, podobnym do tego, który przygotowaliśmy w tym przepisie. Zwieńczone miękkim białym serem, świeżą bazylią i tartym parmezanem, te wyborne kąski są przygotowywane od początku do końca bez oleju i wody. Dzięki metodzie gotowania w naczyniach Zepter Masterpiece wykonanaych ze stali nierdzewnej 316-L, jesteśmy w stanie przygotować to danie w całkowicie zdrowy sposób, aby uzyskać najlepszy smak i najwięcej wartości odżywczych!

Chcesz się przekonać, jak to robimy?
Sprawdź poniżej! 

Składniki:

• 300 g makaronu orecchiette
• 300 g mielonej wołowiny
• 2 cebule
• 1 ząbek czosnku
• 100 g pancetty
• 100 g korzenia selera
• 2 marchewki
• 500 g pomidorków koktajlowych
• 3 dcl. czerwonego wina
• Pesto
• 500 ml sosu pomidorowego
• 200 g miękkiego sera
• 1 pęczek świeżej bazylii
• 200 g parmezanu

Przygotowanie:



• Dodaj mieloną wołowinę, cebulę, czosnek, pancettę, seler, marchew, pokrojone pomidorki koktajlowe i czerwone wino do zimnego naczynia Zepter Z-2020. Nie dodawaj wody lub oleju.
• Gotuj w niskiej temperaturze 90 ° C przez 20 minut pod przykryciem.
• Wymieszaj pesto i odłóż na bok.
• Do naczynia Zepter Z-2015 dodaj sos pomidorowy. Nadziewaj makaron orecchiette przygotowanym nadzieniem z mieloną wołowiną i ułóż na sosie.
• Dodaj na wierzchu miękki ser, świeżą bazylię i tarty parmezan.
• Przykryj i gotuj w niskiej temperaturze 90 ° C przez 15 minut.
• Podawaj na talerzach z porcelany Rio.

Image-2.png


Smacznego!

Szef kuchni,
Petra Gerić

Opublikowano: 15.01.2019 12:09:34 przez Zepter International | z 0 komentarzem(-ami)
Gotuj z Zepter
Udostępnij: