OFICJALNY SKLEP ZEPTER INTERNATIONAL POLAND
(22) 230 99 40
Banner

Ryż, krewetki i szparagi

Ryż, krewetki i szparagi

Jak już wspomniano we wcześniejszych naszych postach kulinarnych, owoce morza są niesamowitym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3 i białka, stąd wykorzystanie krewetek w naszym risotto. Dzisiaj jednak skupiamy się najbardziej na szparagach. Często zapominany składnik, a teraz tak naprawdę dostępny przez cały rok, szparagi zawierają dużo wapnia, potasu, magnezu, fosforu, żelaza i cynku. Wysoka zawartość składników odżywczych w połączeniu z faktem, że uważane są za jeden z diuretyków, czyni je doskonałym detoksyfikatorem. Są również uważane za doskonały oczyszczacz krwi, mają pozytywny wpływ na nadnercza, pęcherz moczowy i wątrobę, są zalecanym produktem dla każdego, kto cierpi na cukrzycę - dzięki temu są zdrowym i smacznym składnikiem codziennej diety!

Aby podbić smak naszego risotto, wykorzystaliśmy również pesto, przygotowane wcześniej, a resztę, która została, przełożyliśmy i przechowujemy w naszym pojemnika VacSy. Żywność może być przechowywana do 2-3 razy dłużej w VacSy, dzięki unikalnemu próżniowemu systemowi pakowania i przechowywania żywności.

To wyrafinowane danie gotowe jest w około 15 minut, dzięki naszym naczyniom Masterpiece. Oprócz gwarancji krótkiego czasu gotowania, potrawy przygotowane w naczyniach Zepter zachowują wszystkie naturalne aromaty, smaki, wartości odżywcze i biologiczne i są przygotowywane w zdrowy sposób - bez dodawania żadnych olejów, tłuszczu i wody. Dzięki stali nierdzewnej 316L, z której wykonane są nasze naczynia, w trakcie procesu gotowania (obróbki termicznej) nie dochodzi do wytwarzania żadnych toksycznych i rakotwórczych substancji.

Składniki (4 porcje):

• 4 filiżanki (240 g) ryżu
• 8 szklanek (450 ml) bulionu rybnego
• 500 g krewetek
• 100 g szparagów
• Pesto
• ser Grana Padano
 
Przygotowanie:



• Włóż ryż do naczynia Zepter Z-2440.
• Włącz płytę indukcyjną, ustaw niską temperaturę do 90 ° C i lekko podsmażaj ryż, przez około 2 minuty.
• Dodaj bulion rybny i krewetki. Przykryj i gotuj przez 10 minut na małym ogniu 90 ° C.
• Dodaj szparagi, pesto i świeżo starty parmezan. Mieszaj, aż składniki się połączą.
• Podawaj w porcelanie Flora.

01.png
 
Smacznego!

Szef kuchni,
Petra Geric
 

Opublikowano: 2018-08-28 12:39:03 przez Zepter International | z 0 komentarzem(-ami)
Gotuj z Zepter
Udostępnij:

Pliki cookie

Witryna internetowa korzysta z plików cookie, których zadaniem jest sprawić, aby użytkownik mógł korzystać z Internetu w sposób możliwie przyjazny, efektywny i bezpieczny, na przykład poprzez przyspieszenie nawigacji na witrynach internetowych oraz pomiar częstotliwości przeglądania stron i całościowej efektywności nawigacji. Pliki cookie to małe pliki tekstowe przechowywane na dysku komputera, aby pozwolić użytkownikowi na optymalne wykorzystanie wszystkich funkcji naszego sklepu internetowego. Wyraźnie zaznaczamy, że niektóre pliki cookie są przenoszone z naszego serwera na komputer użytkownika — tzw. "sesyjne pliki cookie". Te pliki cookie są automatycznie usuwane z dysku twardego wraz z końcem sesji przeglądarki polityka prywatności.