OFICJALNY SKLEP ZEPTER INTERNATIONAL POLAND

(22) 230 99 40

 
[V2_TopNavigation_Row2 - submenu]
Banner

Kuchnia, która uzdrawia

Kuchnia, która uzdrawia


Zastanawiasz się, jak gotować, by wzmocnić swoją odporność?
Spędzasz teraz w domu więcej czasu i nie masz już pomysłu na kolejne danie dla rodziny?
A może właśnie teraz masz wolną chwilę, by zaczynąć odkrywać świat kulinarny, jednocześnie dbając o dobre zdrowie i samopoczucie?
A jak przygotować święta wielkanocne w dobie pandemii, kiedy większość z nas spędzi je w swoich domach, w najbliższym gronie rodzinnym?

Poniżej przepisy na zdrowe i proste, a jak pyszne dania. Może uda nam się zainspirować Cię do zmiany nawyków żywieniowych, dzięki czemu troska o zdrowie i budowa odporności będą czystą przyjemnością!

Spróbuj 😊

shutterstock_162839156.jpg


Koktajl z burakiem
250 ml soku z buraka (naturalnego)
4 plastry imbiru
4-6 łyżek mrożonych malin
½ cytryny
1 jabłko
2 łyżki jagód goji

Składniki włożyć do blendera ArtMix i blendować przez 30 sekund przy prędkości 20 000 obrotów.

shutterstock_77488711.jpg
 
Koktajl zielony ze szpinakiem
125 g szpinaku baby
½ pęczka pietruszki
½ limonki
1 dojrzały banan
250 ml soku jabłkowego naturalnego
Składniki koktajlu dodać do ArtMixa i blendować przez 30 sekund 15 000 obrotów
 

pea-soup-2786156_640.jpg

Zupa krem z zielonego groszku
1 opakowanie mrożonego groszku
garść szpinaku
2 ząbki czosnku
1 ziemniak
½ pietruszki
2 łyżki domowej wegety
5-6 kropli tabasco halapenio
2 łyżki mleka kokosowego

Dodatki:
Prażone ziarna słonecznika lub dyni.
Można również dodać chips z szynki parmeńskiej lub jarmużu.

Pokrojone składniki wkładamy do ArtMixa, dodajemy czosnek, wegetę ,tabasco i zalewamy wodą tak, by składniki znalazły się pod powierzchnią. Włączamy 2 program – zupy kremy, 2 minuty przed końcem programu (30-minutowego ) dodajemy mleko kokosowe.
 

3.jpeg

Świąteczny indyk z warzywami
1 pierś indyka zamarynowana (miód , imbir tarty ,sok z cytryny ,cynamon , sól)
4-6 ziemniaków
2 marchewki
2 gruszki
Różyczki brokuła
Po wyjęciu z marynaty, indyka obsmażamy bez tłuszczu w rozgrzanej patelni Zepter URA przez 3 minuty z każdej strony. Następnie układamy warzywa i gruszki – całość dusimy 40 minut.



shutterstock_98504774.jpg

Pstrąg z kolorową papryką
1 lub 2 pstrągi
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
1 papryka żółta
2-3 gałązki rozmarynu
4-6 pomidorki koktajlowe
czosnek
natka pietruszki
1 łyżeczka masła

Pstrąga nadziewamy posiekanym czosnkiem, natką i masłem.
Układamy na patelni wraz z pokrojonymi paprykami, rozmarynem i pomidorkami koktajlowymi, przykrywamy pokrywką i dusimy 20 minut.
 

Majonez.png

Domowy majonez
1 jajko
1 łyżeczka musztardy sarepskiej
¾ szklanki oleju
szczypta kurkumy
kilka kropli soku z cytryny

Po dodaniu do majonezu chrzanu uzyskamy - sos chrzanowy do jaj!
 
 
Smacznego i na zdrowie!!


Opublikowano: 06.04.2020 19:14:38 przez Zepter International | |
Kulinarny Świat Zepter
Udostępnij:

Pliki cookie

Witryna internetowa korzysta z plików cookie, których zadaniem jest sprawić, aby użytkownik mógł korzystać z Internetu w sposób możliwie przyjazny, efektywny i bezpieczny, na przykład poprzez przyspieszenie nawigacji na witrynach internetowych oraz pomiar częstotliwości przeglądania stron i całościowej efektywności nawigacji. Pliki cookie to małe pliki tekstowe przechowywane na dysku komputera, aby pozwolić użytkownikowi na optymalne wykorzystanie wszystkich funkcji naszego sklepu internetowego. Wyraźnie zaznaczamy, że niektóre pliki cookie są przenoszone z naszego serwera na komputer użytkownika — tzw. "sesyjne pliki cookie". Te pliki cookie są automatycznie usuwane z dysku twardego wraz z końcem sesji przeglądarki polityka prywatności.

Zepter logotype Produkt został dodany do koszyka! Bags Przejdź do koszyka