OFICJALNY SKLEP ZEPTER INTERNATIONAL POLAND

(22) 230 99 40

 
[V2_TopNavigation_Row2 - submenu]
Banner

Zepter i Mutti: warsztaty kulinarne z dwoma mistrzami kuchni

Zepter i Mutti: warsztaty kulinarne z dwoma mistrzami kuchni

Za nami kolejna edycja wyjątkowych warsztatów kulinarnych Zepter i Mutti. W rodzinnej atmosferze odkrywaliśmy, jak szybko i prosto przygotować pyszne i pełnowartościowe dania. W roli głównej: smak pomidorów prosto ze słonecznych Włoch. Włoska firma Mutti już od 120 lat z pasją tworzy wyjątkowe produkty z pomidorów, wydobywając z nich to, co najlepsze. Jesteśmy szczęśliwi i dumni, że połączyliśmy siły. Wspólnie mogliśmy pokazać, jak łatwo wyczarować potrawy zachwycające pomidorowym smakiem. Wydarzenia, na które zaprosiliśmy całe rodziny, odbyły się w 51 salonach Zepter w całej Polsce. Wzięło w nich udział niemal 2300 osób! Jeśli nie było Cię wśród nich, nic straconego! Już 15 maja rusza kolejna edycja, a tymczasem prezentujemy kilka przepisów. Pomoże Ci nasz niezastąpiony próżniowy blender z funkcją automatycznego gotowania ArtMix Pro

Warsztaty_3.jpg



SOK POMIDOROWY

Składniki na 4 szklanki

300 ml Passaty MUTTI

600 ml wody gazowanej lub niegazowanej

1 łyżeczko TABASCO® Original Red Sauce

1 łyżeczka soli kłodawskiej

1 łodyga selera naciowego (pokrojonego w kawałki)

½ czerwonej papryki, pokrojonej w kostkę

 

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki umieść w kielichu ArtMix Pro (oznaczonego na niebiesko do potraw zimnych) i zmiksuj (program 2).

 

sok-pomidorowy.jpg

 

AKSAMITNY KREM Z POMIDORÓW

Składniki

800 g (2 puszki) pomidorów Pelati MUTTI

1 papryka czerwona

1 marchewka

1 pietruszka

1 cebula

2-3 ząbki czosnku

2 kostki bulionowe eco

400 ml wody

4 łyżki śmietany do zup

Prażone nasiona (słonecznik, dynia)
 

Sposób przygotowania

Pokrojone warzywa i pozostałe składniki włóż do ARTMIXA i wlej wodę. Ustaw program 1 (Zupa) i gotuj 18 minut.

Podaj zupę z łyżką śmietany i prażonymi nasionami.

 

krem-pomidorowy_2.jpg

 

PENNE AL POMODORO

Składniki

500 g makaronu penne lub spaghetti Rummo

800 g (2 puszki) Pulpy Pomidorów Drobno Krojonych MUTTI

3 łyżki oliwy z oliwek

5 ząbków czosnku

6-8 listków świeżej bazylii

½ łyżeczki soli

¼ łyżeczki pieprzu

½ łyżeczka suszonego oregano

100 g parmezanu
 

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki, poza makaronem i parmezanem, włóż do ARTMIXA i włacz 1 program (18 minut). W tym czasie zetrzyj parmezan i ugotuj makaron w osolonej wodzie tak, aby był al dente. Odcedź makaron, pozostawiając w garnku 2-3 łyżki wody po jego gotowaniu. Wrzuć gorący makaron z powrotem do garnka, wsyp 3/4 startego parmezanu i wlej gotowy sos. Wszystko delikatnie wymieszaj, tak by makaron dobrze pokrył się sosem, a parmezan się rozpuścił. Pozostały parmezan użyj do posypania makaronu na talerzach.

Penne.jpg

 


Następna edycja warsztatów Zepter i Mutti potrwa od 15 maja do końca lipca. Zapraszamy do salonów w Białymstoku, Bielsko Białej, Gdyni, Gliwicach, Jastrzębiu Zdroju, Katowicach, Krakowie, Lesznie, Tychach, Wrocławu i Zielonej Górze. 


Opublikowano: 04.05.2023 15:15:57 przez Zepter International | |
Z Życia Firmy
Udostępnij:
s
Zepter logotype Produkt został dodany do koszyka! Bags