Koszyk icon

Bigos z grzankami z masłem ziołowym

Bigos z grzankami z masłem ziołowym
Narzędzia:

Pokrywa Syncro-Clik
Naczynie do przygotowania bigosu
Okrągła patelnia grillowa na grzanki lub griller owalny

Składniki:
 
  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 300 g kiełbasy
  • 300 g wędzonego boczku 
  • 400 g wieprzowiny
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 10 suszonych grzybów
  • 10-12 suszonych śliwek
  • 5 owoców jałowca
  • 1 łyżka musztardy rosyjskiej
  • sól
  • pieprz
  • kilka kromek ulubionego chleba
  • masło w temperaturze pokojowej
  • 0.5 łyżeczki pieprzu ziołowego mielonego
  • 1 łyżka świeżych ziół
Przygotowanie:


Wymagana jest zgoda na przetwarzanie plików cookie w przypadku umieszczonego wideo

W celu obejrzenia wideo zamieszczonego na platformie YouTube, należy zaakceptować naszą politykę cookie. Zawsze możesz oglądać filmy bezpośrednio na platfomie YouTube za pośrednictwem tego linku



Przygotowujemy mięso wieprzowe, boczek i kiełbasę - kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w kostkę.
Mięso i cebulę wkładamy do rozgrzanego naczynia. Dodajemy musztardę. Grzyby i pokrojone śliwki dodajemy do reszty składników w naczyniu. Dodajemy koncentrat i owoce jałowca, przyprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy kapustę.
Zamykamy naczynie pokrywą ciśnieniową Syncro – Clik, od momentu wyskoczenia czerwonego guzika gotujemy 20 minut.

Zioła drobno siekamy i dodajemy do masła, doprawiamy pieprzem ziołowym i dokładnie mieszamy.
Na rozgrzanej patelni grillowej obsmażamy z dwóch stron grzanki, uzyskując efekt grillowania.

Bigos podajemy z grzankami posmarowanymi masłem ziołowym.

bigos.jpg

Smacznego!
 

Opublikowano: 18.12.2018 14:41:46 przez Zepter International | |
Kulinarny Świat Zepter
Udostępnij:
Zepter logotype Produkt został dodany do koszyka! Bags Przejdź do koszyka