• 4 gruszki
• 1 łyżka miodu
• Sok z 1 grejpfruta
• 30 g masła
• 100 g rukoli
• 1 sałata
• ½ głowy cykorii
• 100 g niebieskiego sera
• 1 granat
• 1 garść prażonych orzechów laskowych
![Pear_Cooking_1_600x900_zepter_gif.gif Pear_Cooking_1_600x900_zepter_gif.gif](/getattachment/20f2a162-c686-4457-873d-ba9942222d44/Pear_Cooking_1_600x900_zepter_gif.gif?lang=pl-PL)
Do dressingu:
• 60 g prażonych orzechów laskowych
• 3 łyżki stołowe ocetu balsamicznego
• 70 ml oliwy z oliwek
• Sok z 1 grejpfruta
• 1 łyżka miodu
• sól himalajska
• Pieprz
![Pear_mixSy_Dressing_600x900_zepter_gif.gif Pear_mixSy_Dressing_600x900_zepter_gif.gif](/getattachment/620866a0-b0bd-4854-8b28-99bed95011be/Pear_mixSy_Dressing_600x900_zepter_gif.gif?lang=pl-PL)
PRZYGOTOWANIE
• W naczyniu Quadra roztopić masło i miód. Gdy zacznie się gotować, dodaj pokrojone gruszki i sok z 1 grejpfruta.
• Pozwól niech sos się skarmelizuje przez 3-4 minuty, a następnie zdejmij naczynie z ognia.
• W przypadku dressingu użyj MixSy, aby zmielić orzechy laskowe, aż uzyskasz konsystencję pasty. Do zmiksowanych orzechów dodaj pozostałe składniki dressingu i mieszaj, aż się połączą.
• Ułóż sałatę na porcelanie Royal Gold Bordeaux i nałóż na wierzch gruszki.
• Udekoruj granatem, pokruszonym niebieskim serem, posiekanymi orzechami laskowymi i ubierz w vinegret z orzechów laskowych.
Wskazówka: Przechowuj resztki sosów w pojemniku VacSy nawet przez tydzień!
![Pear_White_Wine_600x338_zepter_gif.gif Pear_White_Wine_600x338_zepter_gif.gif](/getattachment/74e5ada4-dafc-4b92-8f7c-c46b0346db55/Pear_White_Wine_600x338_zepter_gif.gif?lang=pl-PL)