OFICJALNY SKLEP ZEPTER INTERNATIONAL POLAND
(22) 230 99 40
 
DOŁĄCZ DO KLUBU ZCL100 I KUPUJ Z RABATEM DO -50% !
Banner

Gnocchi z warzywami

Gnocchi z warzywami
Ta przepysznie prosta i zdrowa receptura o lekkim smaku sprawi, że pokochasz warzywa. Gnocchi są zazwyczaj spożywane jako pierwszege danie, i alternatywa dla makaronów lub zup, ale z pewnością mogą być podawane jako danie główne. Ten posiłek jest pełen pożywnych warzyw i ma doskonały smak.

Potrzebujesz:
Naczynie Z-FP2838-LS/S,
MixSy (do przygotowania ziołowego pesto)

Składniki:
  • 2 kawałki łodygi selera
  • - 300 g kalafiora
  • - 200 g brokułów
  • - 500 g pomidorów
  • - Pęczek świeżych ziół (bazylia, pietruszka, tymianek)
  • - 1 papryka
  • - ½ tblsp pieprzu, mielonego

Image-3-(1).jpg

Składniki na gnocchi:
  • 500 g mąki uniwersalnej
  • 2 całe jaja z wolnego wybiegu
  • 1 kg gotowanych ziemniaków
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 100 g parmezanu
  • Mielona paprika
  • 1 gałka muszkatołowa
 

Sposób przygotowania:
  • Możesz przygotować własne gnocchi lub możesz je kupić świeże.
  • Pokrój wszystkie warzywa i rozprowadź na dnie zimnej patelni.
  • Umieść gnocchi na warzywach.
  • Przykryj i ustaw naczynie na średnim ogniu (160 °C na płycie indukcyjnej) duś przez 5 minut, następnie obniż temperaturę i pozostaw na kolejne 10 minut dłużej w niskiej temperaturze (90°C na płycie indukcyjnej).
  • Zdejmij pokrywę, obficie dodaj pesto (przygotowanie wcześniej za pomocą MixSy), wlej oliwę na wierzch i dodaj starty parmezan.
  • Delikatnie zamieszaj i podawaj z plastrami parmezanu na wierzchu.

Gotowanie w trwałym i niezniszczalnym naczyniu Zepter (Z-FP2838-LS/S) pozwoli Ci przygotować każdy posiłek w niskiej temperaturze bez dodawania tłuszczu lub oleju. W rezultacie żywność jest zdrowa i zawiera mniej kalorii, ponieważ nie jest pozbawiona wartości odżywczych.

Ciesz się doświadczeniem kulinarnym, jakim jest gotowanie z Zepter.

Chef Petra Gerić
 

Opublikowano: 23.04.2018 11:53:30 przez Zepter International | z 0 komentarzem(-ami)
Gotuj z Zepter
Udostępnij: