OFICJALNY SKLEP ZEPTER INTERNATIONAL POLAND

(22) 230 99 40

 
[V2_TopNavigation_Row2 - submenu]
Banner

Pstrąg z warzywami

Pstrąg z warzywami
Nie jest łatwo zastosować się do porady spożywania ryby 3 razy w tygodniu, zwłaszcza jeśli mieszkamy daleko od morza lub rynek jest źle zaopatrzony. Ale proponujemy wam ten smaczny przepis - pstrąga z warzywami. Pstrąg to nazwa generalna różnych gatunków ryb słodkowodnych z rodziny Salmonidae. Większość pstrągów żyje w słodkowodnych jeziorach i rzekach i często hodowane są w hodowlach ryb. Z tego powodu nie jest problemem znalezienie ich w środku kontynentu.

Pstrąg jest bogaty w kwasy tłuszczowe omega-3, które zmniejszają ryzyko chorób serca. Obniżają poziom trójglicerydów i stanów zapalnych u zdrowych osób dorosłych. Porcja 100 gramów dostarcza siedmiu witamin z grupy B, które ułatwiają trawienie i pomagają organizmowi wydobywać energię z pokarmów. Pstrąg jest również bogaty w białka, a jedna porcja zapewni Ci 40% dziennego zalecanego spożycia!

Zdrowe składniki jednak niekoniecznie oznaczają zdrowy posiłek. Sposób przygotowania jest również kluczem do zdrowego życia. Badania medyczne dowiodły, że niezdrowa dieta, całkowicie nieprawidłowy spsób przygotowywania żywności i złe naczynia kuchenne są główną przyczyną wszystkich najpoważniejszych chorób przewlekłych na świecie. Wszystkie naczynia kuchenne Zepter gwarantują mniej szkodliwych tłuszczów, mniej kalorii, ale więcej witamin, więcej minerałów i więcej białek, przy jednoczesnym zachowaniu właściwości odżywczych, biologicznych i organoleptycznych żywności.

Ciesz się tym smakowitym i zdrowym posiłkiem!

SKŁADNIKI (porcja na 2 OSOBY):

Q1927
1 pstrąg, ok. 600 g
100 g cukini
50 g pieczarek
2 cytryny
1 cebula
2 marchewki
2 łyżki oliwy z oliwek
Mielona pieprz, wedle uznania.  



PRZYGOTOWANIE:

- Pokroić wszystkie składniki.
- Połóżyć rybę na desce do krojenia Zepter i filetować rybę za pomocą noża szefa kuchni Zepter.
- Pokrój filety na mniejsze kawałki.
- Włóż warzywa na zimną patelnię Quadra (Z-Q1927) bez dodawania oleju lub innego tłuszczu.
- Ułóż warstę warzyw na dnie naczynia, potem jedną warstwę filetów pstrąga skórą w dół, na niej kolejną warstę warzyw i na koniec warstę filetów z pstrąga, skórą do góry.
- Na wierzchu połóż plasterki cytryny.
- Przykryj patelnię Quadra, ustaw na płycie indukcyjnej i włącz temepraturę 160 ° C na 3 minuty, następnie zmniejsz temperaturę do 90 ° C i gotuj przez kolejne 10 minut.
- Wykończ danie oliwą z oliwek tłoczoną na zimno i pieprzem.
- Podawaj potrawę w naszej pięknej porcelanie Rio.

Image-2-(2).jpg

Szef kuchni Petra Gerić

Opublikowano: 16.04.2018 12:51:21 przez Zepter International | |
Kulinarny Świat Zepter
Udostępnij:

Pliki cookie

Witryna internetowa korzysta z plików cookie, których zadaniem jest sprawić, aby użytkownik mógł korzystać z Internetu w sposób możliwie przyjazny, efektywny i bezpieczny, na przykład poprzez przyspieszenie nawigacji na witrynach internetowych oraz pomiar częstotliwości przeglądania stron i całościowej efektywności nawigacji. Pliki cookie to małe pliki tekstowe przechowywane na dysku komputera, aby pozwolić użytkownikowi na optymalne wykorzystanie wszystkich funkcji naszego sklepu internetowego. Wyraźnie zaznaczamy, że niektóre pliki cookie są przenoszone z naszego serwera na komputer użytkownika — tzw. "sesyjne pliki cookie". Te pliki cookie są automatycznie usuwane z dysku twardego wraz z końcem sesji przeglądarki polityka prywatności.

Zepter logotype Produkt został dodany do koszyka! Bags Przejdź do koszyka