![img_144.jpg img_144.jpg](/getattachment/5d61dfca-9eb2-4ce5-bf69-8afd4ba43253/img_144.jpg?lang=pl-PL)
Świeże warzywa z dipem
Składniki:
1 cukinia
1 czerwona papryka
1 marchewka
1 ogórek
300 g niskotłuszczowego sera śmietankowego
2 stołowe łyżki drobno posiekanego szczypiorku
20 ml oliwy z oliwek
Sok z cytryny
![img_192.jpg img_192.jpg](/getattachment/4cd3cc14-1d74-457a-a04f-609d538c2f34/img_192.jpg?lang=pl-PL)
Glazurowana szynka
Składniki:
1 gotowana szynka (około)
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka dżemu morelowego
Ostry sos
Sposób przygotowania:
Połącz musztardę, miód, dżem morelowy i przyprawy, aby przygotować galzurę.
Ponacinaj mięso, pozostawiając nienaruszony spód.
Przełóż do naczynia Zepter Z-2030 i przelej glazurą.
Przykryj i gotuj w temperaturze 120 ° C przez 5 minut, a następnie obniż temperaturę do 90 ° C i gotuj przez dodatkowe 30 minut, dodając co jakiś czas dodatkową warstwę glazury.
![img_109.jpg img_109.jpg](/getattachment/7705a705-f1f9-4ec1-803c-144c729ae5ba/img_109.jpg?lang=pl-PL)
Szparagi i sos holenderski
Składniki:
500 g szparagów
80 g masła
2 żółtka
1 łyżka soku z cytryny
Sposób przygotowania:
Obierz szparagi i posmaruj pozostałą częścią glazury użytej do szynki.
Smaż na patelni Zepter Quadra Q-1918-SC przez 7 minut w temperaturze 120 ° C.
Aby przygotować sos holenderski, wymieszaj żółtka z sokiemz cytryny za pomocą MixSy, stopniowo dodając stopione masło. Szparagi polej sosem i podawaj.
![img_121.jpg img_121.jpg](/getattachment/020d64b7-42e5-4c34-929a-670276541417/img_121.jpg?lang=pl-PL)
Sałatka Caprese
Składniki:
3 duże pomidory
1 mozzarella (około 125 g)
Świeża bazylia
Oliwa z oliwek
Sos balsamiczny
Sposób przygotowania:
Ułóż na przemian pomidory i mozzarellę, dodając między nimi liście świeżej bazylii.
Dopraw solą, pieprzem, oliwą z oliwek i sosem balsamicznym.
![img_149.jpg img_149.jpg](/getattachment/54251a6a-928a-43f5-9d91-d74381617d66/img_149.jpg?lang=pl-PL)
Sałatka z natką pietruszki
Składniki:
2 pęczki świeżej pietruszki
1 pęczek rzodkiewki
1 pęczek dymki
1-2 garści orzechów włoskich
1 łyżka kaparów
Tarty parmezan
Oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
Posiekaj natkę pietruszki (większe kawałki) i umieść w misce z posiekaną dymką, rzodkiewkami, grubo posiekanymi orzechami włoskimi, kaparami i wiórkami parmezanu.
Skrop oliwą z oliwek i pieprzem i wymieszaj.
Zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych!
Zespół Zepter Polska