OFICJALNY SKLEP ZEPTER INTERNATIONAL POLAND
(22) 230 99 40
Banner

Zastanawiasz się, jak przygotować w tym roku potrawy wielkanocne?

Zastanawiasz się, jak przygotować w tym roku potrawy wielkanocne?
Prezentujemy zdrowe, kolorowe i pomysłowe przepisy, które mamy nadzieję, zawitają w tym roku na Twoim stole! Nie musisz kupować gotowych potraw. Proste, szybkie i smaczne dania, które zaskoczą Twoich bliskich.  


img_144.jpg


Świeże warzywa z dipem

Składniki:

1 cukinia
1 czerwona papryka
1 marchewka
1 ogórek

300 g niskotłuszczowego sera śmietankowego
2 stołowe łyżki drobno posiekanego szczypiorku
20 ml oliwy z oliwek
Sok z cytryny


img_192.jpg

Glazurowana szynka

Składniki:

1 gotowana szynka (około)
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka dżemu morelowego
Ostry sos


Sposób przygotowania:

Połącz musztardę, miód, dżem morelowy i przyprawy, aby przygotować galzurę.
Ponacinaj mięso, pozostawiając nienaruszony spód.
Przełóż do naczynia Zepter Z-2030 i przelej glazurą.
Przykryj i gotuj w temperaturze 120 ° C przez 5 minut, a następnie obniż temperaturę do 90 ° C i gotuj przez dodatkowe 30 minut, dodając co jakiś czas dodatkową warstwę glazury.



img_109.jpg

Szparagi i sos holenderski

Składniki:

500 g szparagów
80 g masła
2 żółtka
1 łyżka soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Obierz szparagi i posmaruj pozostałą częścią glazury użytej do szynki.
Smaż na patelni Zepter Quadra Q-1918-SC przez 7 minut w temperaturze 120 ° C.

Aby przygotować sos holenderski, wymieszaj żółtka z sokiemz cytryny za pomocą MixSy, stopniowo dodając stopione masło. Szparagi polej sosem i podawaj.


img_121.jpg


Sałatka Caprese

Składniki:

3 duże pomidory
1 mozzarella (około 125 g)
Świeża bazylia
Oliwa z oliwek
Sos balsamiczny

Sposób przygotowania:

Ułóż na przemian pomidory i mozzarellę, dodając między nimi liście świeżej bazylii.
Dopraw solą, pieprzem, oliwą z oliwek i sosem balsamicznym.


img_149.jpg


Sałatka z natką pietruszki

Składniki:

2 pęczki świeżej pietruszki
1 pęczek rzodkiewki
1 pęczek dymki
1-2 garści orzechów włoskich
1 łyżka kaparów
Tarty parmezan
Oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:


Posiekaj natkę pietruszki (większe kawałki) i umieść w misce z posiekaną dymką, rzodkiewkami, grubo posiekanymi orzechami włoskimi, kaparami i wiórkami parmezanu.
Skrop oliwą z oliwek i pieprzem i wymieszaj.


Zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych! 

Zespół Zepter Polska 


 

Opublikowano: 2020-04-07 16:50:44 przez Zepter International | z 0 komentarzem(-ami)
Gotuj z Zepter
Udostępnij:

Pliki cookie

Witryna internetowa korzysta z plików cookie, których zadaniem jest sprawić, aby użytkownik mógł korzystać z Internetu w sposób możliwie przyjazny, efektywny i bezpieczny, na przykład poprzez przyspieszenie nawigacji na witrynach internetowych oraz pomiar częstotliwości przeglądania stron i całościowej efektywności nawigacji. Pliki cookie to małe pliki tekstowe przechowywane na dysku komputera, aby pozwolić użytkownikowi na optymalne wykorzystanie wszystkich funkcji naszego sklepu internetowego. Wyraźnie zaznaczamy, że niektóre pliki cookie są przenoszone z naszego serwera na komputer użytkownika — tzw. "sesyjne pliki cookie". Te pliki cookie są automatycznie usuwane z dysku twardego wraz z końcem sesji przeglądarki polityka prywatności.