OFICJALNY SKLEP ZEPTER INTERNATIONAL POLAND
(22) 230 99 40
 
DOŁĄCZ DO KLUBU ZCL100 I KUPUJ Z RABATEM DO -50% !
Banner

Zastanawiasz się, jak przygotować w tym roku potrawy wielkanocne?

Zastanawiasz się, jak przygotować w tym roku potrawy wielkanocne?
Prezentujemy zdrowe, kolorowe i pomysłowe przepisy, które mamy nadzieję, zawitają w tym roku na Twoim stole! Nie musisz kupować gotowych potraw. Proste, szybkie i smaczne dania, które zaskoczą Twoich bliskich.  


img_144.jpg


Świeże warzywa z dipem

Składniki:

1 cukinia
1 czerwona papryka
1 marchewka
1 ogórek

300 g niskotłuszczowego sera śmietankowego
2 stołowe łyżki drobno posiekanego szczypiorku
20 ml oliwy z oliwek
Sok z cytryny


img_192.jpg

Glazurowana szynka

Składniki:

1 gotowana szynka (około)
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka dżemu morelowego
Ostry sos


Sposób przygotowania:

Połącz musztardę, miód, dżem morelowy i przyprawy, aby przygotować galzurę.
Ponacinaj mięso, pozostawiając nienaruszony spód.
Przełóż do naczynia Zepter Z-2030 i przelej glazurą.
Przykryj i gotuj w temperaturze 120 ° C przez 5 minut, a następnie obniż temperaturę do 90 ° C i gotuj przez dodatkowe 30 minut, dodając co jakiś czas dodatkową warstwę glazury.



img_109.jpg

Szparagi i sos holenderski

Składniki:

500 g szparagów
80 g masła
2 żółtka
1 łyżka soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Obierz szparagi i posmaruj pozostałą częścią glazury użytej do szynki.
Smaż na patelni Zepter Quadra Q-1918-SC przez 7 minut w temperaturze 120 ° C.

Aby przygotować sos holenderski, wymieszaj żółtka z sokiemz cytryny za pomocą MixSy, stopniowo dodając stopione masło. Szparagi polej sosem i podawaj.


img_121.jpg


Sałatka Caprese

Składniki:

3 duże pomidory
1 mozzarella (około 125 g)
Świeża bazylia
Oliwa z oliwek
Sos balsamiczny

Sposób przygotowania:

Ułóż na przemian pomidory i mozzarellę, dodając między nimi liście świeżej bazylii.
Dopraw solą, pieprzem, oliwą z oliwek i sosem balsamicznym.


img_149.jpg


Sałatka z natką pietruszki

Składniki:

2 pęczki świeżej pietruszki
1 pęczek rzodkiewki
1 pęczek dymki
1-2 garści orzechów włoskich
1 łyżka kaparów
Tarty parmezan
Oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:


Posiekaj natkę pietruszki (większe kawałki) i umieść w misce z posiekaną dymką, rzodkiewkami, grubo posiekanymi orzechami włoskimi, kaparami i wiórkami parmezanu.
Skrop oliwą z oliwek i pieprzem i wymieszaj.


Zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych! 

Zespół Zepter Polska 


 

Opublikowano: 07.04.2020 16:50:44 przez Zepter International | z 0 komentarzem(-ami)
Gotuj z Zepter
Udostępnij: