OFICJALNY SKLEP ZEPTER INTERNATIONAL POLAND
(22) 230 99 40
 
DOŁĄCZ DO KLUBU ZCL100 I KUPUJ Z RABATEM DO -50% !
Banner

Kanapka z wołowiną

Kanapka z wołowiną
Prawdopodobnie nie bylibyście pod wrażeniem, gdybyśmy zaproponowali Wam kanapkę na obiad, prawda? Ten przepis sprawi, że na pewno zmienicie zdanie! Do przygotowania naszej kanapki z wołowiną potrzebny będzie dobrej jakości stek rib eye i odrobinę cierpliwości, ponieważ pokażemy Wam również, jak przygotować domowej roboty focaccię!

Ten posiłek to wspaniały, lecz okazjonalny dodatek do twojej diety. Wołowina jest bogata w selen, cynk, fosfor i żelazo, a także jest doskonałym źródłem potasu, magnezu i witamin z grupy B.

Naczynia Zepter Masterpiece  wykonane z najwyższej jakości stali nierdzewnej 316L, zaawansowana technologia i innowacyjna konstrukcja, umożliwiają gotowanie bez wody i smażenie bez tłuszczu. Jedzenie jest zdrowsze, ale smaczniejsze, zachowuje swoje naturalne aromaty, smaki, wartości odżywcze i biologiczne, w trakcie obrobki termicznej nie dochodzi do wytwarzania żadnych niebezpiecznych dla zdrowia substancji.

Składniki (na jedną kanapkę):

- 100 g steku rib eye
- 10 g cukinii
- 10 g cebuli
- 10 g grzybów
- 10 g pomidora
- pesto
- 10 g rukoli
- ser pleśniowy

Składniki na domową focaccię:

- 1 kg mąki pszennej
- 500 ml wody, temperatura pokojowa
- 3 opakowania suchych drożdży (21 g)
- ½ łyżeczki drożdży świeży
- 10 g świeżego rozmarynu
- 2 g soli
- 1 dcl oliwy z oliwek

Przygotowanie ciasta:

- Wymieszać drożdże z wodą.
- Po 10 minutach nalezy dodać pozostałe składniki do ciasta. Zagnieść 4 razy: co pół godziny, aż ciasto podniesie się.
- Po wyrośnięciu ciasta włożyć je do formy do pizzy i zpstawić do urośnięcia.  
- Piec w temperaturze 160 ° C przez 40 minut.




Przygotowanie:

- Przykrytą pokrywą patelnię Quadra Z-Q1918 rozgrzać na źródle ciepła w temperaturze 240 ° C (przez dwie minuty).
- Włożyć wołowinę i zmniejszyć temperaturę do 90 ° C, ponieważ patelnia będzie już wystarczająco nagrzana, by uzyskać efekt grillowania. Grillować przez 5 minut z każdej strony, pod przykryciem
- Gdy stek zostanie usmażony, zdjąć z patelni i dodać cebulę, cukinię, pomidory i grzyby.
- Gotować w temperaturze 90 ° C przez 5 minut, bez dodawania wody lub oleju.
- Zdjąć patelnię ze źródła ciepła, skropić warzywa pesto i pokroić stek.
- Ułożyć mięso, grillowane warzywa, rukolę i ser pleśniowy na domowej focaccii.

Aby poczuć rustykalny klimat, porponnujemy podanie kanapki na desce do krojenia Felix Zepter.

Image-1.png

Szef kuchni,
Petra Gerić

Opublikowano: 24.07.2018 14:05:19 przez Zepter International | z 0 komentarzem(-ami)
Gotuj z Zepter
Udostępnij: