OFICJALNY SKLEP ZEPTER INTERNATIONAL POLAND
(22) 230 99 40
 
DOŁĄCZ DO KLUBU ZCL100 I KUPUJ Z RABATEM DO -50% !
Banner

Jagnięcina w tymianku

Jagnięcina w tymianku
Jagnięcina jest rodzajem czerwonego mięsa, które generalnie jest bogatsze w żelazo niż kurczak lub ryba. Składa się głównie z białka, ale zawiera również różne ilości tłuszczu. Mięso jagnięce jest wysokiej jakości źródłem białka, zawierającym wszystkie niezbędne aminokwasy potrzebne do wzrostu i utrzymania w zdrowiu organizmu. Z tego powodu spożywanie jagnięciny może być szczególnie korzystne dla kulturystów, sportowców odzyskujących zdrowie i pacjentów po zabiegu chirurgicznym.

Korzystając z systemu Zepter, przygotowujemy zdrową żywność bez tłuszczów - tworząc smaczniejsze, ale zdrowsze posiłki.

Potrawy wyglądają lepiej: żywność zachowuje kolor, kształt i teksturę.
Jedzenie jest smaczniejsze: naturalne smaki i aromaty są zachowane (nawet bez dodawania soli)
Żywność jest zdrowsza: wartości odżywcze i biologiczne (niezbędne składniki odżywcze, witaminy, minerały, białko, mikro i makroelementy) są zachowane. Jedzenie nie przypala się i nie zawiera akroleiny, substancji rakotwórczej.

Image-03.jpg

Składniki (4 porcje):

• 6 marchewek
• 4 cebule
• 2 ząbki czosnku
• 100 g suszonych moreli
• 50 g kaparów
• Przyprawa 5 smaków
• 4 kawałki jagnięciny
• 500 ml herbaty tymiankowej
• 1 wiązka tymianku
• 1 dl oliwy z oliwek


Przygotowanie:

• Wlej oczyszczoną wodę Edel Wasser do naczynia (Z-1620).
• Doprowadź wodę do wrzenia i dodaj herbatę tymiankową. Przykryj i zdejmij z płyty indukcyjnej po namoczeniu.
• Posyp i otocz jagnięcinę przyprawą 5 smaków i dodaj wszystkie składniki do zimnego naczynia (Z-V3060) bez dodawania oleju lub wody.
• Włącz płytę indukcyjną i gotuj przez 5 minut w średniej temperaturze 160 ° C, następnie zmniejsz temperaturę do 90 ° C i gotuj przez dodatkowe 90 minut.
• Wymieszaj warzywa za pomocą MixSy i przygotuj sos.
• Podawaj z sezonową sałatką w porcelanie Rio Gold.

Image-04.jpg

Ciesz się tym spektakularnym, a jednocześnie zdrowym posiłkiem!

Smacznego!
Szef kuchni Petra Gerić

Opublikowano: 08.05.2018 10:19:54 przez Zepter International | z 0 komentarzem(-ami)
Gotuj z Zepter
Udostępnij: