OFICJALNY SKLEP ZEPTER INTERNATIONAL POLAND

(22) 230 99 40

 
[V2_TopNavigation_Row2 - submenu]
Banner

Kaczka w soku pomarańczowym

Kaczka w soku pomarańczowym
Kaczka to szczególnie wartościowe źródło cynku, które jest niezbędne do wzmocnienia układu odpornościowego, ponieważ jedna porcja 100 gramów zawiera 17% dziennego zalecanego spożycia. Jest także doskonałym źródłem selenu potrzebnego do prawidłowej czynności tarczycy oraz witamin B5 i B12, niezbędnych do utrzymania zdrowego układu nerwowego.

Ponieważ kaczka często jest w postaci grubszego kawałka mięsa, bardzo ważne jest przygotowanie go bez użycia dodatkowych olejów lub tłuszczów. Wszystkie naczynia Zepter umożliwiają smażenie bez użycia tłuszczu oraz gotowanie bez wody. Pozwala to na zachowanie maksimum wartości mineralnych i odżywczych. Posiłki są bardziej aromatyczne, ponieważ zachowane są naturalne aromaty, ale są też zdrowsze!

Dziś przygotowaliśmy przepis na pomarańczową kaczkę, danie, które z pewnością zrobi wrażenie!

Z-Q1927; Z-FP2016-SC

Składniki (2 porcje):

• 2 filety z piersi kaczki (po ok. 160 g)
• 1 łyżka mieszanki 5 przypraw
• 200 g dyni
• 200 g szwajcarskiego chard
• 2 łyżki miodu
• 1 cały grejpfrut
• 1 cały granat
• 2 dcl soku pomarańczowego
• 1 pęczek kolendry, opcjonalnie
• 3 łyżki oliwy z oliwek




Przygotowanie:

• Ułóż filety na desce do krojenia Felix Zepter i natnij skórę kaczki, aby tłuszcz ze skóry mógł się wytopić, co pozwoli by filety były soczyste i chrupiące.
• Przypraw obydwie strony mieszanką 5 przypraw.


Image-04.jpg

• Umieść filety w zimnym naczyniu Quadra (Z-Q1927) bez oleju lub wody i przykryj.
• Użyj płyty indukcyjnej do gotowania na średnim ogniu 160 ° C przez 2 minuty, następnie ustaw niższą temperaturę 90 ° C. Dodaj świeżo wyciśnięty za pomocą More Juice Press Frozen sok z pomarańczy , granat i miód i gotuj przez kolejne 20 minut. Zdejim z płyty indukcyjnej.

Image-03.jpg

• Dodaj dynię i szwajcarski chard do zimnej patelni (Z-FP2016-SC), bez dodawania wody i przykryj.
• Gotuj na małym ogniu w temperaturze 90 ° C przez 10 minut, a następnie zdejmij ze źródła ciepła.
• Zdemij pokrywę i skrop oliwą z oliwek.

Image-02.jpg

• Dodaj kolendrę (opcjonalnie).
• Podawaj na porcelanie Rio Gold.

Image-05.jpg


Smacznego!
Petra Gerić
 

Opublikowano: 22.05.2018 21:11:51 przez Zepter International | |
Kulinarny Świat Zepter
Udostępnij:

Pliki cookie

Witryna internetowa korzysta z plików cookie, których zadaniem jest sprawić, aby użytkownik mógł korzystać z Internetu w sposób możliwie przyjazny, efektywny i bezpieczny, na przykład poprzez przyspieszenie nawigacji na witrynach internetowych oraz pomiar częstotliwości przeglądania stron i całościowej efektywności nawigacji. Pliki cookie to małe pliki tekstowe przechowywane na dysku komputera, aby pozwolić użytkownikowi na optymalne wykorzystanie wszystkich funkcji naszego sklepu internetowego. Wyraźnie zaznaczamy, że niektóre pliki cookie są przenoszone z naszego serwera na komputer użytkownika — tzw. "sesyjne pliki cookie". Te pliki cookie są automatycznie usuwane z dysku twardego wraz z końcem sesji przeglądarki polityka prywatności.

Zepter logotype Produkt został dodany do koszyka! Bags Przejdź do koszyka