OFICJALNY SKLEP ZEPTER INTERNATIONAL POLAND
(22) 230 99 40
Banner

Przegrzebki i ostrygi gotowane na parze

Przegrzebki i ostrygi gotowane na parze

Nasze przygotowaliśmy w jeszcze bardziewyszukany, smaczny lecz prosty sposób, wzbogacając je o różne dodatki, w tym grzyby, pesto, pomidory i gin! Co więcej, przygotowanie i samo gotowanie zajmuje napawdę niewiele czasu. Po prostu umieść skorupiaki w naczyniach Zepter Masterpiece, bez dodawania oleju lub wody, przykryj i włącz kuchenkę ustwaiając niską temepratruę gotowania - to wszystko!


Jeśli chodzi o gotowanie skorupiaków, istnieje tylko jedna zasada - im świeższe, tym lepiej. Porozmawiaj z lokalnym sprzedawcą ryb i owoców morza, zrób zamówienie z wyprzedzeniem lub zapytaj o harmonogram dostaw. Jeśli masz wątpliwości, przetestuj używając pomocy swojego nisa i zmysłu węchu: skorupiaki powinny zawsze pachnieć oceanem, a zbyt intensywny „rybi” zapach wskazuje, że prawdopodobnie minął już ich czas przydatnośi. 


Image-02.jpg


Składniki:

• 2 kg ostryg i przegrzebków
• 2 cebule
• 200 g grzybów
• 200 g parmezanu
• 100 g świeżej bazylii
• 1 dcl. oliwy z oliwek
• Limonka
• Gin


Przygotowanie:




• Zmiksuj pokrojoną w kostkę cebulę, grzyby, parmezan, oliwę z oliwek i świeżą bazylię za pomocą MixSy.
• Umieść przegrzebki w skorupkach w zimnej patelni Zepter Z-Q1918, bez dodawania oleju lub wody.
• Dodaj pesto z grzybów do jednej muszelki, cebulę, pomidory i pesto do drugiej, pesto i parmezan do trzeciej i pesto i limonkę do czwartej.
• Przykryj i gotuj w niskiej temperaturze 90 ° C przez 15 minut.
• Zdejmij z kuchenki i odstaw na bok.
• Ułóż ostrygi w skorupkach na zimnej patelni Zepter Z-FP2016-SC, ponownie nie dodając oleju lub wody.
• Dodaj pesto z grzybami do jednej i gin, limonkę i pesto do drugiej.


Image-04.jpg


• Przykryj i gotuj w niskiej temperaturze 90 ° C przez 10 minut.
• Skrop ostrygi oliwą z oliwek i wyciśniętym sokiem z limonki. 


Image-03.jpg


Smacznego!
Szef kuchni, Petra Gerić

Opublikowano: 29.03.2019 09:47:30 przez Zepter International | z 0 komentarzem(-ami)
Gotuj z Zepter
Udostępnij:

Pliki cookie

Witryna internetowa korzysta z plików cookie, których zadaniem jest sprawić, aby użytkownik mógł korzystać z Internetu w sposób możliwie przyjazny, efektywny i bezpieczny, na przykład poprzez przyspieszenie nawigacji na witrynach internetowych oraz pomiar częstotliwości przeglądania stron i całościowej efektywności nawigacji. Pliki cookie to małe pliki tekstowe przechowywane na dysku komputera, aby pozwolić użytkownikowi na optymalne wykorzystanie wszystkich funkcji naszego sklepu internetowego. Wyraźnie zaznaczamy, że niektóre pliki cookie są przenoszone z naszego serwera na komputer użytkownika — tzw. "sesyjne pliki cookie". Te pliki cookie są automatycznie usuwane z dysku twardego wraz z końcem sesji przeglądarki polityka prywatności.