Udekorowaliście dom w stylu Halloween, ale nie krępujcie się, być dalej kreatywnymi.
Teraz czas na specjalny deser!
![Cakes_Knife_600x338_zepter_gif.gif Cakes_Knife_600x338_zepter_gif.gif](/getattachment/83ca49a3-519a-4338-8c3b-439b1ee9a5fc/Cakes_Knife_600x338_zepter_gif.gif?lang=pl-PL)
Składniki:
ciasto
• 200 g mąki migdałowej
• 300 g mąki uniwersalnej
• 100 g cukru kokosowego
• 250 g masła
• 2 jajka
![Mashed_Pumpkin_600x338_zepter_gif.gif Mashed_Pumpkin_600x338_zepter_gif.gif](/getattachment/0dbb66ba-b045-4981-89b2-b68583a34ca7/Mashed_Pumpkin_600x338_zepter_gif.gif?lang=pl-PL)
Nadzienie
• 250 g puree z dyni
• 120 g twarożku
• 2 łyżki stołowe miodu
• Około 5 łyżek mąka
• 1 jajko
• ½ łyżeczki cynamon
• ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
• ¼ łyżeczki mielonych goździków
• ¼ łyżeczki mielonego imbiru
Przygotowanie:
Do nadzienia
• W misce wymieszaj puree z dyni, twarożek, miód i jajko
• Po połączeniu dodaj mąkę i przyprawy i wymieszaj (Dodaj mąkę stopniowo, ile potrzeba, nadzienie nie powinno być zbyt gęste - patrz zdjęcie)
Do ciasta
• Dodaj oba rodzaje mąki, a także sól i cukier kokosowy i wymieszaj.
• Dodaj masło w małych kostkach i mieszaj ręcznie, aż ciasto będzie równomiernie ziarnista.
• Dodaj jajka i wymieszaj, aby ciasto było gotowe.
• Ciasto rozdzielić na 3 lub 4 części i rozwałkować na grubość 1-2 cm
• Owinąć folią i pozostawić w lodówce na 30 minut.
• Po schłodzeniu ciasta rozwałkuj i wytnij kształty dyni.
• Dodaj po łyżce nadzienia, a następnie nałóż kolejną warstwę ciasta. Przyciśnij krawędzie widelcem, aby je uszczelnić.
• Piec w temperaturze 200 ° C przez 15-20 minut lub do momentu, aż brzegi będą złotobrązowe.
• Podawać z kawą Ze-presso .
![Coffee_Machines_Drain_600x900_zepter_gif.gif Coffee_Machines_Drain_600x900_zepter_gif.gif](/getattachment/33ffb2ea-b793-47c2-872c-79860ce55245/Coffee_Machines_Drain_600x900_zepter_gif.gif?lang=pl-PL)
Smacznego!