Mamy dwa łatwe sposoby na przygotowanie puree z dyni, które można później zamrozić. Będzie gotowe do dań inspirowanych jesienią!
![Cutting_Pumpkin_Knife_zepter_gif.gif Cutting_Pumpkin_Knife_zepter_gif.gif](/getattachment/3a70fc85-f679-497f-ab33-0f4371a307f0/Cutting_Pumpkin_Knife_zepter_gif.gif?lang=pl-PL)
Składniki:
• 1 średniej wielkości dynia Hokkaido.
Przygotowanie:
• Pokrój dynię na ćwiartki i oddziel skórkę i nasiona od miąższu.
• Pokrój na mniejsze kawałki i gotuj przez 20-30 minut na małym ogniu 90 °.
• Gdy dynia jest delikatna przetrzyj ją za pomocą MixSy.
• Przechowuj w pojemnikach VacSy do momentu użycia.
Pieczenie
• Pokrój dynię na ćwiartki i usuń nasiona i włókna.
• Rozgrzać piekarnik do 220 ° C i piec przez 45-50 minut aż będzie miękka i złotym kolorze.
• Wyjmij z piekarnika i poczekaj aż wystygnie.
• Oddziel od skóry i przygotuj puree za pomocą MixSy.
![mixSy-1920x1080_zepter_gif_new.gif mixSy-1920x1080_zepter_gif_new.gif](/getattachment/d7316a85-8b8c-48d4-a214-978cdbfdeffb/mixSy-1920x1080_zepter_gif_new.gif?lang=pl-PL)
Nie pozwól, by zmarnowały się nasiona! Umyj je, dodaj trochę soli i piecz w temperaturze 200 ° C przez 15-20 minut lub do momentu uzyskania złotego koloru; mieszaj od czasu do czasu.
Smacznego!