OFICJALNY SKLEP ZEPTER INTERNATIONAL POLAND
(22) 230 99 40
Banner

Kotlety "bitki" cielęce

Kotlety "bitki" cielęce
Idealne danie na niedzielny obiad przygotowywane jest w naczyniach Zepter Masterpiece, dzięki czemu masz pewność, że przygotowujesz zdrowy posiłek, który jest na stole w mgnieniu oka.

Cielęcina jest mięsem szczególnie popularnym w kuchni francuskiej i włoskiej. Niezwykle chude i delikatne, bogate w białko, fosfor, cynk, selen, miedź i witaminy z grupy B. Ma mniej kalorii niż wołowina, wieprzowina i jagnięcina, a także mniejszą zawartość tłuszczu, co czyni go idealnym źródłem białka w bardziej restrykcyjnych dietach.

Zamierzamy otoczyć nasze kotlety aromatyczną mieszanką z pesto i serów, podawać je z warzywami co da nam idealnie zbilansowany posiłek. Aby uzyskać efekt przypominający grill, użyjemy patelni - owalnego grillera Z-V3025Z.

Posiłki przygotowane w naczyniach Zepter Masterpiece zachowują wszystkie naturalne aromaty, smaki, wartości odżywcze i biologiczne, są przygotowywane zdrowo - bez dodawania żadnych olejów, tłuszczów czy wody. Dzięki stali nierdzewnej 316L, z której wykonane są nasze naczynia, w trakcie procesu gotowania (obróbki termicznej) nie są wytwarzane żadne toksyczne czy rakotwórcze substancje.
 
Składniki:

• 300 g kotletów cielęcych
• 40 g cukinii
• 30 g pomidorków koktajlowych
• 40 g dyni
• 50 g szparagów
 
Masa z sera i przypraw

• 10 g mąki z dyni
• 10 g parmezanu
• 30 g pesto
• 10 g miękkiego sera krowiego
 
Prygotowanie:

• Wymieszaj parmezan, miękki ser, mąkę z dyni i pesto, używając MixSy.
• Przykryj griller owalny Z-V3025Z i pozostaw na źródle ciepła w temperaturze 240 ° C przez dwie minuty.
• Po rozgrzaniu grillera dodaj kotlety bez dodawania tłuszczu, oleju, soli lub przypraw.
• Przykryj i obniż temperaturę do 90 ° C, następnie grilluj kotlety przez 5 minut z każdej strony.
• Dodaj pomidorki koktajlowe, szparagi, cukinię i dynię a potem mieszankę serów i pesto na jedną stronę kotletów.
• Przykryj griller i gotuj jeszcze przez 20 minut w temperaturze 90 ° C.
• Podawaj w porcelanie Rio Gold lub na desce Felix Zepter.
 



Wskazówka Szefa: podawaj domowej roboty salsę, chimichurri lub sos chili z kotletami, aby urozmaicić smak!
 

Image-02.png

Szef kuchni,
Petra Gerić
 
 

Opublikowano: 21.08.2018 09:13:35 przez Zepter International | z 0 komentarzem(-ami)
Gotuj z Zepter
Udostępnij:

Pliki cookie

Witryna internetowa korzysta z plików cookie, których zadaniem jest sprawić, aby użytkownik mógł korzystać z Internetu w sposób możliwie przyjazny, efektywny i bezpieczny, na przykład poprzez przyspieszenie nawigacji na witrynach internetowych oraz pomiar częstotliwości przeglądania stron i całościowej efektywności nawigacji. Pliki cookie to małe pliki tekstowe przechowywane na dysku komputera, aby pozwolić użytkownikowi na optymalne wykorzystanie wszystkich funkcji naszego sklepu internetowego. Wyraźnie zaznaczamy, że niektóre pliki cookie są przenoszone z naszego serwera na komputer użytkownika — tzw. "sesyjne pliki cookie". Te pliki cookie są automatycznie usuwane z dysku twardego wraz z końcem sesji przeglądarki polityka prywatności.