OFICJALNY SKLEP ZEPTER INTERNATIONAL POLAND
(22) 230 99 40
 
DOŁĄCZ DO KLUBU ZCL100 I KUPUJ Z RABATEM DO -50% !
Banner

Ryba inna niż wszystkie

Ryba inna niż wszystkie
Bonito jest średniej wielkości rybą, która należy do rodziny tuńczyków i ma kolor tuńczyka, jest jędrna i ciemna. Bonito jest bardzo bogata w kwasy tłuszczowe omega-3 i jest niesamowitym źródłem białka, witamin B3, B12, D i A, a także wapnia, żelaza, cynku i potasu. Pamiętaj kwasy tłuszczowe omega-3 są kluczowe dla zachowania zdrowia serca i odgrywają ważną rolę w utrzymaniu zdrowego układu odpornościowego. Z tych powodów idealne jest sortowanie ryb w diecie kilka razy w tygodniu.
 
Zamierzamy połączyć bonito z botwiną i ziemniakami. Jak zawsze, będziemy przygotowywać wszystko w naszych naczyniach Masterpiece Collection, co pozwala nam przygotować rybę i ziemniaki w niskich temperaturach, bez konieczności dodawania do naczynia dodatkowej wody lub tłuszczu. W rezultacie zachowana zostaje maksymalna wartość odżywcza i podczas procesu gotowania nie powstają żadne toksyczne substancje.
 
Składniki (4 porcje):

• 2 filety bonito
• 1 kg ziemniaków
• 2 pęczki (lub 6 garści) botwiny
• 20 pomidorków koktajlowych
• 10 rzodkiewek
• pieprz
• oliwa z oliwek
 

Prygotowanie:



• Umieść ziemniaki w zimnym garnku i gotuj w niskiej temperaturze 90 ° C przez 20 minut, bez dodawania wody do garnka.
• Wyłącz płytę indukcyjną i dodaj botwinę. Skropić oliwą z oliwek.
• Zdejmij naczynie z płyty indukcyjnej i odłóż na bok, aby umożliwić dalsze gotowanie.
• Ułóż filetowane bonito, pomidory koktajlowe i rzodkiewki na zimnej patelni Z-FP2420-SC i gotuj w średnim cieple 160 ° C przez 2 minuty.
• Obniż temperaturę do 90 ° C i gotuj przez dodatkowe 15 minut.
• Wyłączyć płytkę indukcyjną i doprawić pieprzem i oliwą z oliwek.
• Podawać w porcelanie Rio.
 
Wskazówka od szef kuchni: jeśli nie dostaniesz bonito w lokalnym sklepie, zastąp je stekami z tuńczyka!
 
Polecam!
Ptera Gerić
 

Opublikowano: 20.09.2018 13:38:12 przez Zepter International | z 0 komentarzem(-ami)
Gotuj z Zepter
Udostępnij: